Rumah Paling Mewah di Malaysia

31 October 20110 comments


Gambar koleksi rumah-rumah mewah dan mahal di malaysia.
koleksi rumah mewah milik orang-orang kaya (VVIP) di Malaysia,
Ini merupakan rumah peribadi Datuk Seri Najib Razak dan isterinya Datin Sri Rosmah Mansor.Sekarang ini beliau pun sudah menjadi Perdana Menteri Malaysia, jadi kediaman rasminya ada di Seri Perdana Putrajaya


Bagi yang biasa mengikuti perkembangan di Berita Semasa, apabila disebut sahaja nama Datuk Syed Azman, pastinya akan terlintas gelaran Raja AP yang begitu dekat dan sinonim dengan individu ini. Tetapi sekarang ini beliau tidak lagi memiliki memegang gelaran tersebut

Sesuailah dengan keluasan kawasan rumah yang dimiliki sekarang ini memudahkannya mendaratkan koleksi helikopter yang dimilkinya.  Rumah mewah ini didiami oleh Datuk Syed Azman  Syed Ibrahim bersama-sama dnegan isterinya Datin Sharifah Aza Syed Adnan.

Jadi pekerja Datuk Syed Azman boleh dikatakan untung. Rumah mewah Datuk Syed Azman ini disediakan sekali rumah untuk pekerjanya di bahagian basement.
Rumah VVIP di Malaysia, Pengerusi Malaysia Airlines (MAS) Tan Sri Dr. Munir Majid dan isterinyaIni pula, rumah mewah bekas Menteri Kesihatan iaitu YB Datuk Seri Chua Jui Meng dan isterinyaKediaman bekas Speaker Dewan Undangan Negeri Perak dan juga bekas Menteri Besar Perak iaitu Tan Sri Ramli Ngah Talib dan isterinya, YM Raja Puan Sri Noora Ashikin Raja AbdullahRumah istirahat dan juga persinggahan bagi mantan Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr. Mahathir Mohamad dan isterinya Toh Puan Dr. Siti Hasmah Mohd Ali.Rumah mewah Datuk Khatijah Ahmad dan suami Datuk Ahmad Kadis. Boleh digelarkan iron lady Malaysia dan wanita yang berpengaruh di Malaysia. Jika beliau mengistiharkan semua pegangan saham milik syarikatnya iaitu KAF Discounts Berhad, KAF Seagrott Campbell dan lain-lain lagi, ia boleh mencecah sekitar angka RM1 billion.Kalau nak lihat white house versi Malaysia, inilah dia. Rumah bekas CEO Petronas dan mantan Timbalan Perdana Menteri, YBM Tengku Razaleigh Hamzah dan YM Che Puan Noor Yvonne.


Rumah mewah YB Dato Seri Annuar Musa dan YB Datin Seri RosniahRumah milik peribadi Timbalan Perdana Menteri Malaysia, YAB Tan Sri Muhyiddin Yasin dan isterinya Puan Sri Norainee Abdul RahmanRumah Allahyarham Tan Sri Dato S.M Nasimuddin Amin dan balunya Puan Sri Zaleha Ismai yang juga ayah kepada CEO Naza sekarang ini iaitu SM Nasaruddin. Rumah ini dibeli dalam satu acara lelongan di Danaharta sekitar RM6.5 juta pada tahun 2001.Rumah Tan Sri Dato Francis Yeoh dan mendiang iaterinyaPuan Sri Rosalind Yeoh. Beliau merupakan anak sulong kepada billionaire Malaysia, mendiang Tan Sri Dato’ Seri Yeoh Tiong Lay. Sekarang ini beliau merupakan CEO YTL Group.

Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Suka Online - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger